Bula, bula! - Reisverslag uit Nadi, Fiji van Petra en Arnoud Nobel - WaarBenJij.nu Bula, bula! - Reisverslag uit Nadi, Fiji van Petra en Arnoud Nobel - WaarBenJij.nu

Bula, bula!

Door: Arnoud & Petra

Blijf op de hoogte en volg Petra en Arnoud

05 Maart 2009 | Fiji, Nadi

Laatste weekje paradijs

We zijn nu alweer een paar dagen in Fiji. Heerlijk warm hier, rond 30 graden en zonnig, soms een tropisch regenbuitje (meestal s avonds).
Het eiland-hoppen bevalt heel goed, jammer dat we nog maar 3 nachten hebben. Maar daar gaan we dan ook van genieten. Onze laatste 2 nachten in Fiji is op het hoofdeiland en na de rust van de kleine eilandjes, valt het een beetje tegen om weer in de drukte van het hoofdeiland van Fiji te zitten. Nou ja, kunnen we vast weer wennen aan Nederland.

We reizen met een grote ferry boot naar alle eilandjes, deze legt een vaste route af en gaat gelukkig niet volgens Fiji-tijd (dat betekend dat hij dus gewoon op tijd volgens schema vaart. Wij al tegen elkaar zeggen: goh echt goed geregeld hier. De tweede dag waren we klaar om naar het volgende eiland te gaan, toen we hoorde dat de boot 2 uur later zou komen. Er gaan 2 verhalen de ronde. De eerste ze hadden water in de brandstoftank gedaan en hij vaart niet op water....
Het tweede verhaal was dat ze helemaal niet de brandstof hadden bijgevuld. In iedergeval het hele schema in de war, dus boot kwam 3 uur later. Maar ja wij klagen niet....helemaal niet verkeerd om op een tropisch eilandje een paar uur langer in je hangmat te relaxen.

De eilandjes verschillen niet zo veel van elkaar. Overal mooi strand, veel groen en leuke bures (hutjes). Het verschil zit hem vooral in de grote van de resorts en daardoor ook de persoonlijkheid en gezelligheid van het personeel.
Wij vinden de kleine resorts het gezelligst. Gister hadden we een erg gezellig klein resort, maar met 6 gasten en 4 personeel. Zijn wezen snorkelen en hebben daar echt super lekker gegeten. Het lekkerst tijdens onze hele vakantie. S avonds ook nog Fiji les gehad, maar dat is ook niet zo simpel als het lijkt. Ze hebben letters die ze niet opschrijven maar wel uitspreken. Maar het gaat er maar om dat je een paar woordjes kan zeggen en verstaan. De sfeer bij dat resort was erg ontspannen en vriendelijk.
Alweer veel mensen ontmoet en leuke gesprekken gehad.

Het zit er bijna voor ons op, dus waarschijnlijk is dit het laatste bericht.

Zonnige groeten van Nanuya Balavu Eiland.

• 05 Maart 2009 - 06:32

Kitty Van Delft:

Hier is er niet zo veel veranderd maar wat jullie allemaal meegemaakt hebben zal jullie nog lang bij blijven...
    Wij gaan in ieder geval heeeeeeeeeel zuinig aan doen dat we ook heerlijk op reis kunnen.

Ik neem aan dat jullie huwelijk nu tegen alle weertype bestand is...
    Een Petra die niet meer warm kan worden, gelukkig heeft ze Arnoud dan, met deze hobby kunnen jullie het leven wel aan.

Tot volgende week in dit koude en soms natte Nederland.
    Kitty

• 05 Maart 2009 - 06:41

Marjolein:

hoi, hoi,

Goh, wat een fantastische verhalen kunnen jullie vertellen over je vakantie, ik heb echt met jullie mee gereist. Geniet van de laatste paar dagen en een goede terug reis gewenst alvast en wij zijn benieuwd naar de foto en de 'live' verhalen

Gr. Marjolein

• 05 Maart 2009 - 10:53

Bastiaan:

Hoi die hoi,
    Lijkt het een beetje op een bounty eiland daar? Tot snel weer dan!

• 06 Maart 2009 - 08:28

Roel En Joois:

Dag poepies dag!

Lekker hoor Fiji! Mooi verhaal. Totaal niet erg een beetje vertraging dus...

Geniet nog even lekker van de laatste dagen!

Gaat toch snel dan die 2 maanden!

Liefs joyland

• 07 Maart 2009 - 07:21

Eric En Danielle:

oh wat heerlijk, het klinkt alsof jullie in een paradijsje zitten. Dat zal niet meevallen dadelijk hier weer in het koude kikkerlandje, het heeft hier vannacht zelfs gevroren. Geniet nog maar lekker en alvast een hele goede terugreis gewenst!!

eric en danielle